понедельник, 6 марта 2017 г.

Участь бібліотекаря у тижні педагогічної майстерності.
До Міжнародного дня рідної мови у шкільній бібліотеці 21 лютого проведено лінгвістичний калейдоскоп: «Рідна наша мово – добре світле слово…» для учнів 6-7 класів.
Мета заходу: інформувати учнів з історії походження Міжнародного дня рідної мови, поглибити  знання про мову, збагатити словниковий запас учнів, розвивати почуття національної гордості за мову, виховувати любов до мовознавства, народознавства, традицій українського народу.
         У вступному слові бібліотекар звернула увагу учнів на те, що мова – це наша неоціненна і найдорожча спадщина, з нею ми не розлучаємося протягом усього життя. У ході свята рідної мови учні 6 класу розповідали казки про мову, легенди, перекази, грали рідній мої на сопілочці, читали вірші, декламували гуморески Павла Глазового.
Учні 7 класу співали українські народні пісні, разом переглянули відеоролики про рідну мову «Наша мово – калинова», «Мова – душа кожної нації».
Усі учасники заходу взяли участь у мовній ігротеці, де проявили свої знання з лінгвістики, дали вичерпні відповіді на жартівливі запитання з мови, пояснювали значення фразеологізмів, відгадували мовні згадки, продовжували прислів’я, усно виправляли помилки у реченнях, додавали рими.
Учні переконалися, що українською мовою – чудо,  багато, вона, мов кринична вода, яку черпаєш,  їй немає ні кінців, не краю.
Бібліотекар ознайомила присутніх з книжковою виставкою
«Щстя почитати вміти,
Слів барвистих самоцвіти,

Мовою батьків родини  всієї України., на якій представлено книги з історії мови, матеріли про те, як користатися скарбами рідного слова, як цінувати слово в своєму душевному житті, вислови видатних людей про мову.





Комментариев нет:

Отправить комментарий